Saturday, September 13, 2014

Pekelder zanger Ronald van der Woude komt met eerste single


OUDE PEKELA – Zingen doet ie al van kinds af aan, maar toch kun je Ronald van der Woude (39) een laatbloeier noemen. Onlangs bracht hij zijn eerste single uit: Geef je hart voor echte liefde.


Dit Nederlandstalige nummer, opgenomen in de Profisound Studio’s in Apeldoorn, is veel te horen bij de regionale omroepen en op piratenzenders. De tekst van het nummer werd door Van der Woude, samen met echtgenote Venette, geschreven en door Hoppa Radio, een internetzender uit Utrecht, tot alarmschijf van de week uitgekozen.


De Pekelder zanger trad luttele jaren geleden voor het eerst op voor publiek. Het was op zijn eigen bruiloftsfeest in café-bar d’Ol Stee in zijn woonplaats. Zo’n 180 bruiloftsgasten waren er niet alleen getuige van, maar ook onder de indruk van zijn zangkwaliteiten. Vanaf dat moment werd er wat serieuzer omgegaan met het talent dat hij toen etaleerde.


Piratenzenders

“De appel valt niet ver van de boom, want mijn vader en moeder zingen ook. Niet als solisten, maar bij plaatselijke koren. Ik ben al vaak gevraagd om bij Albatros te komen zingen, maar dat is niet mijn genre”, zegt Ronald. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor piratenzenders om naar te luisteren en Engelstalige nummers om zelf te zingen.


Elvis Presley, Johnny Cash, Jack Yersey, André Hazes, Bouke en Jacques Herb zijn de favoriete zangers. Elvis is echter de onbetwiste nummer één, hetgeen waarschijnlijk ook te maken heeft met de typische Presley-sound

waarover Van der Woude zelf beschikt. Hij bezocht al eens de Elvisweek en ook het graf van de populaire Amerikaanse zanger in Memphis in 2012.


Momenteel volgt hij zanglessen bij de Wildervankster zangpedagoge Leny Luitjens om vooral zangtechnisch verantwoord te zingen.


Presentatie

De officiële presentatie van zijn eerste single is zaterdag in d’Ol Stee, aanvang 13.00 uur. Naast Van der Woude zelf treden er vijf artiesten op. De presentatie van het programma is in handen van Peter Pijper. De toegang is gratis.
Source:


http://ift.tt/WYpDU3


The Late News from http://ift.tt/1dkHZFp